Pressiesindaja: Soomet laimanud Uus-Meremaa minister ei rääkinud tõsiselt

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerry Brownlee
Gerry Brownlee Foto: Wikipedia.org

Oma riigi parlamendis Soomet harimatute ja töötute mõrtsukate maaks nimetanud Uus-Meremaa transpordiminister Gerry Brownlee ei mõelnud seda tõsiselt, ütles tema pressisekretär Nick Bryant täna Helsingin Sanomatele.

«Tegemist ei olnud tõsise või sõna otseses mõttes võtta tuleva rünnakuga Soome vastu. Minister kasutas liialdust humoorika relvana opositsiooni vastu. Ta ei soovinud soomlasi solvata,» selgitas Bryant. «Kui vaatate kõne stenogrammi, siis näete, et kõne ajal oli lõbus atmosfäär. Ka härra Brownleel endal oli rääkides mitu korda lai naeratus näol.»

Bryant rääkis, et arutelu toimus parlamendi ülddiskussiooni ajal, mil õhkkond ongi vabam: «Ülddiskussioonid toimuvad iga kolme-nelja nädala tagant ja siis väideldakse enamasti päevakajalistel teemadel. Diskussioonide toon on sageli erinev sellest, mis valitseb näiteks seadusloome ajal.»

Bryanti sõnul ei soovi konservatiivide leeri kuuluv Brownlee enam vahejuhtumit kommenteerida.

Brownlee sõimuvaling Soome riigi aadressil möödunud nädalal saavutas põhjanaabrite meedias palju tähelepanu, Soome välisministeerium palus Uus-Meremaa kolleegidelt ministri vaadete asjus selgitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles