ERIOPERATSIOON KIIL Ukraina hävitas rünnakus Vene lennubaasidele üheksa helikopterit (3)

Postimees
Copy
Vene õhuvägi luure- ja ründekopterit testimas.
Vene õhuvägi luure- ja ründekopterit testimas. Foto: SERGEY PIVOVAROV/REUTERS

Ukraina ründas öösel Vene lennuväljasid okupeeritud aladel Berdjanskis ja Luhanskis. Ukraina sõjaväe teatel saadi pihta tehnikale, Vene enda allikad räägivad ka inimkaotustest.

Ukraina sõjaväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakond teatas hommikul Telegramis, et sõjavägi tegi täna öösel edukad rünnakud Vene okupantide helikopteritele ja muule lennutehnikale nii Luhanski kui ka Berdjanski lähistel. Osakond lisas hiljem, et lennuvälja maandumisplatsil said tabamuse kaks helikopterit, laskemoonaladu ja vaenlase suurtükk.

Täna päeval teatas Ukraina erioperatsioonide üksus, et öine operatsioon kandis nime «Dragonfly» (kiil - tõlk.). «Ööl vastu 16.-17.oktoobrit toimunud tulelöögi tagajärjel kandsid okupandid märkimisväärseid kaotusi,» teatas eriüksus Telegramis. Nende andmetel hävitati kokku üheksa helikopterit, üks õhutõrjeraketiheitja, laskemoonaladu ja lennuväljadel kasutatavat erivarustust, samuti said kahjustada lennurajad.

Berdjanskis asuv laskemoonaladu plahvatas enne kella nelja öösel. Luhanskis toimus rünnak kell 11 hommikul.

«Vaenlase inimjõu kaotus ulatub kümnete surnute ja haavatuteni. Laipu tõmmatakse rusude vahelt veel välja,» teatas eriüksus.

Vene lennuväega seotud Telegrami-kanal Fighterbomber kirjutas täna hommikul, et öösel ründas Ukraina Vene lennuväebaasi. «Üks kõigi aegade tõsisemaid lööke Lääne sõjaväeringkonnas. Kahju on nii inimestes kui ka tehnikas,» teatas kanal. Fighterbomber viitas, nagu oleks rünnatud ATACMS-rakettidega, kuid seda ei ole kinnitatud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles