POSTIMEES UKRAINAS Vene armee üritab Avdijivka all Ukraina armee varustusteed läbi lõigata

Copy
Kunagise vabatahtlike pataljoni Aidar endine roodukomandör Jevhen Dikii suhtleb sõdivate Ukraina üksustega pidevalt ja hangib infot otseallikatest rindel.
Kunagise vabatahtlike pataljoni Aidar endine roodukomandör Jevhen Dikii suhtleb sõdivate Ukraina üksustega pidevalt ja hangib infot otseallikatest rindel. Foto: Dmitri Kotjuh

Vene väed üritavad Ukraina vägesid Donetski oblastis Avdijivka linnas ümber piirata. Tänase seisuga on Vene väed suutnud tulekontrolli alla võtta linna viiva Ukraina armee peamise varustustee.

Varustustee on juba tule all, ütles Postimehele Kiievi sõjandusekspert, Ukraina vabatahtlike pataljoni Aidar üks endisi komandöre Jevhen Dikii, kes suhtleb Avdijivkat kaitsvate Ukraina üksustega pidevalt. «Venelased on mõlemal pool teed 3,5 kilomeetri kaugusel,» kinnitas Dikii.

Dikii sõnul ei ole tulekontroll varustustee üle Ukraina vägedele praegu kriitiline. Varustamine käib öösiti, kuigi ka see on riskantne. Isegi varustustee läbilõikamine ei tähendaks Avdijivka kaitsjatele Dikii hinnangul kohe kriitilise olukorra tekkimist, sest linna kaitsjatel on vähemalt kahe kuu varu lahingukomplekte (ehk moona) ja toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles