Valimiste korraldamise lubadus Venezuelas leevendas USA sanktsioone

Copy
Venezuela president Nicolás Maduro (vasakul) surub Miraflorese palees kätt rahvusassamblee esimehel Jorge Rodríguezel kohtumisel, mis leidis aset pärast kokkuleppe allkirjastamist valitsuse ja opositsiooni vahel Barbadosel.
Venezuela president Nicolás Maduro (vasakul) surub Miraflorese palees kätt rahvusassamblee esimehel Jorge Rodríguezel kohtumisel, mis leidis aset pärast kokkuleppe allkirjastamist valitsuse ja opositsiooni vahel Barbadosel. Foto: Marcelo Garcia / Venezuela presidendikantselei / AFP / Scanpix

USA soostus leevendama mõningaid Venezuelale kehtestatud nafta- ja gaasisanktsioone pärast seda, kui riigi valitsus ja opositsioon nõustusid korraldama riigis järgmisel aastal valimised, teatas kolmapäeval rahandusministeerium.

«Vastuseks nendele demokraatlikele arengutele on rahandusministeerium välja andnud üldlitsentsid, mis lubavad Venezuela nafta- ja gaasisektorit ning kullasektorit puudutavaid tehinguid ning tühistavad järelkauplemise keelu,» seisis aserahandusministri Brian Nelsoni avalduses.

Nelson toonitas samas, et sanktsioone võidakse igal ajal muuta või taaskehtestada, kui valimislepe läbi kukub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles