Leedu: NATO ei kavanda Läänemere äärde Venemaaga võrreldavat relvastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur Kaliningradis.
Vene sõdur Kaliningradis. Foto: SCANPIX

Baltimaad ega NATO ei kavatse Läänemere piirkonda paigutada samasugust relvastust, mida Venemaa koondab Kaliningradi oblastisse, ütles esmaspäeval Leedu kaitseminister Rasa Juknevičienė.

Minister ütles Leedu NATO-liikmesuse kaheksandale aastapäevale pühendatud pressikonverentsil, et Venemaa sõjalise potentsiaali kasvatamine Leedu naabruses on negatiivne muudatus regiooni julgeolekuseisundis.

«Siia on dislotseeritud uus õhutõrje raketikompleks S-400, mis muudab kaitsepotentsiaali selles regioonis, Kaliningradi oblastis dislotseeruvad kaasaegsed allveelaevad, lähiajal on sinna samuti kavas paigutada maa-maa tüüpi raketikompleks Iskander,» märkis Juknevičienė. «Säilib taktikaline tuumarelvastus, selle installatsioonid Kaliningradi oblastis.»

Ministri sõnul on Venemaa õhujõud Läänemere kohal äärmiselt aktiivseks muutunud.

«Me ei kavanda ega arenda, NATO ei kavanda ega arenda selliseid võimsusi, mitte mingeid ründerelvastusi, mis on viimastel aastatel märgatav Venemaa poolel,» ütles Juknevičienė.

Ta keeldus toomast tõendeid tuumarelvade olemasolust Kaliningradi oblastis.

«Me oleme veendunud selles, et Venemaa Föderatsioonil on olemas kõik võimalused see sinna korraldada. See on reaalsus, see pole sugugi uudis, see on see, mis saadi pärandiks pärast nõukogude ajajärku,» ütles ta. «Üleüldse on probleemiks Venemaa taktikalise tuumarelva küllus, ning sellest peab saama rahvusvahelise kogukonna mure ja hool.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles