POSTIMEES UKRAINAS Ukraina luuraja teisel pool Dnepri jõge: Vene sõdurid ei taha end vangi anda

Copy
Ukraina territoriaalkaitse sõdur Serhi täna Hersonis, kust ta on korduvalt käinud paadiga üle Dnepri jõe vastaskaldal okupeeritud alal luurereididel.
Ukraina territoriaalkaitse sõdur Serhi täna Hersonis, kust ta on korduvalt käinud paadiga üle Dnepri jõe vastaskaldal okupeeritud alal luurereididel. Foto: Dmitri Kotjuh

Ukraina üksused kinnitavad üha kindlamalt kanda Dnepri vasakul kaldal Hersoni oblastis. Kohaliku territoriaalkaitse võitleja Serhi kirjeldas Postimehele, kuidas käivad reidid üle jõe okupeeritud alale.

«Oleme käinud seal luurel ja vange võtmas alates kevadest,» ütles 27-aastane Serhi. Ta sõdib 124. Ukraina territoriaalkaitsebrigaadis (meie mõistes Kaitseliidus), mis on moodustatud Hersoni oblasti elanikest.

Hersoni oblastit poolitab võimas Dnepri jõgi. Parema kalda vabastas Ukraina armee täielikult eelmise aasta novembris, aga vasak on endiselt Vene armee okupatsiooni all. Paljud 124. brigaadi võitlejad käivad Dnepri vastaskaldal reididel oma okupeeritud kodukohtades. See lisab meestele ainult motivatsiooni. Vasakkalda vabastamine avaks Ukraina armeele otsetee Krimmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles