POSTIMEES UKRAINAS Ukraina armee püüab avada teist rinnet Krimmi suunas

Copy
Kui Ukraina armee suudab ajada Vene väed minema Dnepri jõe vasakkaldalt, päästaks see Hersoni linna igapäevasest venelaste suurtükitule terrorist. Selle Hersoni kesklinnas asuva elumaja purustas Vene armee eelmisel nädalal, majas hukkus kaks rahulikku elanikku.
Kui Ukraina armee suudab ajada Vene väed minema Dnepri jõe vasakkaldalt, päästaks see Hersoni linna igapäevasest venelaste suurtükitule terrorist. Selle Hersoni kesklinnas asuva elumaja purustas Vene armee eelmisel nädalal, majas hukkus kaks rahulikku elanikku. Foto: Dmitri Kotjuh

Ukraina armee on alustanud operatsiooni platsdarmi loomiseks Hersoni oblastis Dnepri jõe vasakkaldal, kust on lühim tee Krimmi maakitsuseni. «Jah, me oleme juba seal. See pole enam saladus,» ütles Hersonis Postimehele Ukraina 124. territoriaalkaitsebrigaadi pressiohvitser Serhi Sergejev.

Ukraina kindralstaap on samuti kinnitanud fakti, et Ukraina merejalaväeüksused on ületanud Dnepri jõe, aga operatsiooni eesmärkide ja ulatuse kohta säilitavad nad praegu vaikuse.

«Kaks Ukraina rünnakuüksust maabusid jõe vasakul kaldal, murdsid läbi Venemaa ettepoole ulatunud kaitseliinist ja vabastasid Poima,» kirjutas oma eilses igapäevases sõjaülevaates Kiievis asuv kaitsestrateegia keskus. Keskust juhib endine Ukraina kaitseminister Andri Zagorodnjuk. Poima on asula Hersonist üle jõe 15 kilomeetrit ida pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles