EUROTÜLI Nugade peal olevad ELi juhid von der Leyen ja Michel kohtuvad Bideniga eraldi (1)

Postimees
Copy
Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja USA president Joe Biden mullu Saksamaal G7 riikide kohtumisel.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja USA president Joe Biden mullu Saksamaal G7 riikide kohtumisel. Foto: Susan Walsh / AP / Scanpix

Washingtonis täna ELi ja USA tippkohtumisele kogunevad Euroopa liidrid näivad äparduvat algses eesmärgis väljendada ühist positsiooni, kuna Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen kohtuvad kumbki USA presidendi Joe Bideniga eraldi.

Esimest korda Valges Majas visiidil olev Michel kohtub Bideniga Ovaalkabinetis enne ELi ja USA tippkohtumist, samas kui von der Leyen jalutab pärast seda koos Bideniga ringi Valge Maja roosiaias, kirjutas Politico.

Von der Leyeni ja Micheli pingelistest suhetest on meedia kirjutanud juba ammu. Nende viimase vastasseisu põhjustas von der Leyeni eelmise nädala visiit Iisraeli, mille eel ei arutanud ta oma sõnavõttude sisu läbi ei Micheli ega ühenduse välispoliitika juhi Josep Borrelliga. Nii mõnigi ELi maa oli hiljem pahane, et komisjoni president ei kutsunud Iisraeli üles järgima Hamasi rünnakule vastates rahvusvahelist õigust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles