POSTIMEES UKRAINAS Järjest ohtlikum tuumajaam: remonti ei tehta, oskustega kaadrit vähe, Vene sõdureid aina rohkem

Copy
Enerhodari valitud linnapea Dmõtro Orlov põgenes okupeeritud kodulinnast möödunud aasta kevadel pärast seda, kui oli kaks kuud end Vene okupatsioonivõimude eest linnas varjanud.
Enerhodari valitud linnapea Dmõtro Orlov põgenes okupeeritud kodulinnast möödunud aasta kevadel pärast seda, kui oli kaks kuud end Vene okupatsioonivõimude eest linnas varjanud. Foto: Dmitri Kotjuh

Vene armee okupeeritud Euroopa suurimas tuumajaamas Enerhodaris muutub olukord järjest kriitilisemaks, sest jaam töötab ohtlikus režiimis ning kvalifitseeritud töötajaid jääb järjest vähemaks, ütles Enerhodari linnapea Dmõtro Orlov.

«Iga päeva läheb olukord hullemaks,» ütles Orlov, kellega Postimees kohtus Zaporižžjas. «Ukraina pool ei kontrolli mitte midagi, mis jaamas toimub.»

Zaporižžjast 120 kilomeetri kaugusel Enerhodaris Dnepri jõe vasakkaldal asuvas tuumajaamas ei tööta praegu ükski kuuest energiablokist. Praegu on peamine oht selles, et Vene okupandid on kaks energiblokki pannud Enerhodari linnale sooja toomiseks tööle nn kuuma seisaku režiimil. See tähendab Orlovi väitel, et kui nendes blokkides tekivad lekked, siis on suur oht radioaktiivsete ainete paiskumiseks õhku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles