POSTIMEES UKRAINAS Haavatute päästmine «kuldse tunni» jooksul on ukrainlastele probleem

Copy
Brigaadi meditsiiniülema roll on suurem kui pelgalt alluvate tööd juhtida. Alampolkovnik kutsungiga Spartacus on lisaks muule varustaja, autojuht ja peab meel mitut teist ametit.
Brigaadi meditsiiniülema roll on suurem kui pelgalt alluvate tööd juhtida. Alampolkovnik kutsungiga Spartacus on lisaks muule varustaja, autojuht ja peab meel mitut teist ametit. Foto: Erik Prozes

Haavatud sõduri toimetamine lahinguväljalt arstide hoole alla nn kuldse tunni jooksul pole alati võimalik, sest evakueerimisel on suureks ohuks Vene droonid, tunnistas Donetski oblastis sõdiva Ukraina armee 21. mehhaniseeritud brigaadi meditsiiniteenistuse ülem.

«Ma võin ju lahingumeedikule öelda: «Kuule, Vassõl, vaata statistikat, me peame haavatud veel kiiremini eesliinilt ära toimetama», aga nii lihtsustatult need asjad muidugi ei käi,» ütles alampolkovnikust meditsiiniülem kutsungiga Spartacus (44).

Evakuatsioon eesliinilt on Spartacuse sõnul raskendatud peamiselt seetõttu, et õhus lendab väga palju venelaste droone. «Lisaks hekseldatakse meedikuid suurtükkidest, raketiheitjatest ja miinipildujatest,» rääkis Spartacus Postimehele oma brigaadi Bahmuti lähistel asuvas haavatute stabilisatsioonipunktis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles