PAREM HILJA KUI MITTE KUNAGI 53-aastane Šotimaa eksjuht õppis autoga sõitma

Copy
Nicola Sturgeon
Nicola Sturgeon Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS/SCANPIX

Šotimaa endine esimene minister Nicola Sturgeon teatas eile ühismeedias, et läbis 53-aastaselt esimest korda edukalt sõidueksami.

«Ma ei oleks suutnud seda ilma imelise õpetaja Andy MacFarlane'ita Caledonian Learner Driver Training autokoolist,» ütles Sturgeon, kui rõõmusõnumist ühismeedias teatas. «Minu kui 53-aastase endise esimese ministri jaoks oli väga oluline, et mul ei oleks vaid väga hea õpetaja, vaid ka keegi, keda ma saan usaldada ja kelle seltsis ma end mugavalt tunnen. Andy oli kõige seda ja veelgi rohkem.»

«Kogemus viis mu täielikult mugavustsoonist välja, kuid tõestas, et mitte kunagi pole liiga hilja teha midagi, mida varem pole teinud,» märkis Šotimaa poliitik.

Kaheksa aastat Šotimaa esimese ministri kohal olnud Sturgeon teatas veebruaris, et paneb ameti maha, samuti taandas ta end Šotimaa Rahvapartei juhi kohalt. Sturgeon on olnud Šoti parlamendi liige alates 1999. aastast ja 2004. aastal sai temast SNP asejuht. Šotimaa esimene minister ja SNP liider on ta olnud alates 2014. aasta novembrist, mil ta võttis mõlemad rolli pärast ebaõnnestunud iseseisvusreferendumit üle Alex Salmondilt. Ta on pikima staažiga Šotimaa esiminister.

Suurbritannia võimud arreteerisid juunis Sturgeoni, kahtlustades teda erakonnale annetatud raha väärkasutamises, kuid ta vabastati juba samal päeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles