FSB pidas kinni ersa rahva liidrid ja algatas kriminaalasja

Postimees
Copy
Ersade pidustused ja rahvapalvus. Esiplaanil on tundud ersa Andrei Romaškin, kes veab nüüd oma isa Vladimir Romaškini eeskujul ansamblit Toorama, kes on mitu korda ka Eestis käinud.
Ersade pidustused ja rahvapalvus. Esiplaanil on tundud ersa Andrei Romaškin, kes veab nüüd oma isa Vladimir Romaškini eeskujul ansamblit Toorama, kes on mitu korda ka Eestis käinud. Foto: Heiko Kruusi

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) algatas ersa rahvusliidrite suhtes kriminaalasja ekstremistliku organisatsiooni asutamise asjus ning pidas organisatsiooni liidrid kinni.

FSB korraldas 17. oktoobril Mordvas, aga ka teistes Venemaa piirkondades kahtlustatavate kodudes jõhkrad läbiotsimised, mille käigus tehti kindlaks, et 2020. aastal liikumise Vaba Idel-Uural (mille tegevus on kuulutatud Venemaal ebasoovitavaks) kaasasutaja Boläeń Syreś (sünninimi Aleksandr Bolkin) moodustas koos Ukraina, USA ja Venemaa kodanikega ersa rahva rahvuslike esindusorganisatsioonide institutsiooni Kirdijur.

Süüdistuse järgi mõistsid nad hukka Venemaa Föderatsiooni rahvuspoliitika ja püüdsid luua iseseisvat ersa riiki Erzäń Mastorit, mis astuks Venemaa koosseisust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles