POSTIMEES UKRAINAS Ukraina patarei komandör Bahmuti all: esimest korda oleme siin tulejõult Vene armeega võrdsed

Copy
Suurema osa elust Ukrainas elanud 59-aastane aserbaidžaanlane Džabi ei kaheldnud hetkegi, kas minna või mitte Ukraina vabaduse eest sõdima. Tema sõnul on vaba Ukraina eest selles sõjas oma elu andnud juba üle saja aseri.
Suurema osa elust Ukrainas elanud 59-aastane aserbaidžaanlane Džabi ei kaheldnud hetkegi, kas minna või mitte Ukraina vabaduse eest sõdima. Tema sõnul on vaba Ukraina eest selles sõjas oma elu andnud juba üle saja aseri. Foto: Dmitri Kotjuh

Rinne Bahmuti ümbruses seisab, aga on vähemalt üks hea uudis: Ukraina miinipildurite patarei ülema väitel on neil esimest korda sõja jooksul piisavalt miinipildujaid ja miine.

«Jumal tänatud, kõike on meil nüüd rohkem,» ütles Bahmuti all Ivanivske lähedal sõdiva miinipildurite patarei komandör Džabi (59). Tema sõnul on esimest korda kogu sõja jooksul tema patareil piisavalt miinipildujaid, nii 82- kui 120-millimeetriseid.

«Varem sõdisime teistest üksustest n-ö laenatud relvadega, nüüd on meil täielikult oma relvadega patarei,» ütles aserbaidžaanlasest komandör. «Alustasime üldse ainult kolme väikse dessantväelaste miinipilduja ja ameeriklaste granaadiheitjaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles