USA esindajatekoja uus spiiker ei toeta Ukraina ja Iisraeli rahastamist ühes paketis

Copy
Mike Johnson.
Mike Johnson. Foto: Credit Image: © Annabelle Gordon/CNP via ZUMA Press Wire/SCANPIX

USA esindajatekoja uueks spiikriks valitud Mike Johnson ütles telekanalile Fox News, et Ukraina ja Iisraeli rahaline toetamine peab toimuma lahus.

Johnson andis selgelt mõista, et ta ei toeta Valge Maja taotlust üheainsa 106 miljardi dollari suuruse abipaketi vastuvõtmiseks Ukrainale ja Iisraelile.

Ta ütles kohtumisel USA presidendi Joe Bideniga Valge Maja töötajatele, et esindajatekoja vabariiklaste seas «valitseb üksmeel, et me peame need küsimused lahus hoidma».

Johnson märkis, et seadusandjad sooviksid saada «aruandeid kulutatud raha kohta», samuti teavet administratsiooni tulevikuplaanide kohta seoses Ukrainaga.

Iisraeli ajaleht Haaretz teatas, et ka USA senati vabariiklased püüavad abi Iisraelile ja Ukrainale teineteisest lahutada.

Neli senaatorit – Roger Marshall, J.D. Vance, Mike Lee ja Ted Cruz – «püüavad kiirendada 14,3 miljardi dollari suuruse erakorralise abi andmist Iisraelile, ilma et oleks karta takerdumist Washingtoni siseriiklikesse lahkhelidesse Ukraina rahastamise pärast», väitis väljaanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles