Saksamaa kaitsejõud ei sõltu ainult armee moraalist ja sõjatehnikast, sest tegeleda tuleb ka desinformatsiooniga, mida levitab üha suuremat toetust koguv radikaalne partei Alternatiiv Saksamaale, ütleb Saksamaa parlamendi liige Roderich Kiesewetter.

Kuidas Saksamaa kaitseb Läänemere infrastruktuuri sabotaažiaktide eest?

Infrastruktuuri ehk gaasitorude ja sidekaablite kaitsmiseks peame parandama oma mereväe suutlikkust sukelduda ja seirata ning kohendada tuleb seireandmeid vahendavaid sensoreid, ühendades nad paremini ühtsesse süsteemi satelliitidelt tuleva andmevahetusega.

Hübriidrünnetega laiemalt on aga alati seotud ka desinformatsiooni komponent. Sõna- ja väljendusvabaduse tõttu on valeinfo levitamisega tegelemisest saanud suur väljakutse. Küsimus on selles, kuidas õpetada inimesi eristama valet ja fakte. Eriti puudutab see noori.

Näiteks kasutab fašistlik partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) TikTokki, et jõuda noorteni, ja toidab neid valeinfoga sisserände, Saksa valitsuse ja kogu Saksa riigi toimimise kohta.

Saksa noorte toetus AfD-le on just seetõttu erakordselt suur, et nad on vastuvõtlikud ja AfD kallab nad sisuliselt üle sõnumitega, kuidas Saksamaa vajab sama tugevat juhti, nagu on Vladimir Putin, ja karme reegleid migrantidele või kõigile, kes on teistsugused.

Kommentaarid (13)
Copy