POSTIMEES IISRAELIS Lemmikloomade päästja: «Ehmunud ja agressiivseid koeri võtsime otse ketist ilma igasuguste abivahenditeta. Muidugi oli hirmus.» (2)

Copy
Sõjale jalgu jäänud koduloomade päästmisega tegelev Genadi Nižniki koerad.
Sõjale jalgu jäänud koduloomade päästmisega tegelev Genadi Nižniki koerad. Foto: Madis Veltman

Hamasi rünnak Iisraeli vastu 7. oktoobril tõi kannatusi peale inimeste teistelegi elusolendeile. Rünnaku alla langenud kibutsitesse ja evakueeritud tühjadesse linnadesse jäid tuhanded koerad, kassid, küülikud, hamstrid ja muud lemmikloomad, kelle eest keegi enam ei hoolitse. Vabatahtlikud võtsid nende päästmise enda peale, kuid praegustes tingimustes on see väga keeruline ülesanne.

Gennadi Nižnik on kodutute loomadega tegelenud lapsepõlvest peale. Juba lapsena võttis ta koduses Lvivis (Ukrainas) enda juurde hüljatud koeri ja leidis neile pered. Iisraelis päästis ta loomi peamiselt Palestiina omavalitsuse territooriumilt.

«Olen giid, arheoloog, seepärast käisin seal sageli. Võtsin enda juurde koerad, ravisin neid, vaktsineerisin, täitsin neile dokumendid ja andsin Facebooki kaudu ära,» rääkis Nižnik. «Kolm korda käisin Ukrainas. Kogusin annetusi, ostsin generaatoreid, ravimeid, saatsin need lahingutsooni. Aga nüüd pole vaja kaugele sõitagi...»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles