Ameeriklaste toetus Afganistani sõjale kukkus märgatavalt

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tütar Afganistani missioonilt koju naasnud USA sõjaväelast tervitamas.
Tütar Afganistani missioonilt koju naasnud USA sõjaväelast tervitamas. Foto: SCANPIX

Viimaste kuude jooksul langes märgatavalt ameeriklaste toetus Afganistani sõjale, selgus eile avaldatud New York Timesi ja CBS Newsi arvamusküsitlusest.

69 protsenti vastanuist sõnas, et USA ei peaks enam Afganistanis sõdima, see on alates 2009. aastast, mil küsitlust tegema hakati, kõige kõrgem tulemus. Eelmise aasta novembris oli taolisel seisukohal 53 protsenti küsitletud ameeriklastest.

Tunduvalt on tõusnud ka inimeste arv, kelle hinnangul kulgeb Afganistani missioon halvasti või väga halvasti, nüüdse küsitluse kohaselt arvas seda 68 protsenti vastanuist. Eelmise aasta novembris toetas sellist seisukohta 42 protsenti.

Värske uuringu tulemused langevad kokku teiste hiljutiste küsitluste omadega – ameeriklaste toetus Afganistani sõjale on selgelt langemas.

New York Times ja CBS Newsi küsitus viidi läbi pärast seda, kui USA sõdur oli tapnud Afganistanis 17 tsiviilisikut, kelle hulgas oli ka naisi ja lapsi.

Oma jälje jätsid ka eelmise kuu sündmus, kus Ameerika sõjaväelaste koraanipõletamine tõi kaasa vägivallalaine ning teated kohalike julgeolekujõudude käe läbi surma saanud USA sõduritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles