Kuskilt pole näha, et Vene armeel oleks tekkinud probleeme sõdurite või sõjatehnika hulgaga, kinnitasid kolm rindel sõdivat Ukraina pataljonikomandöri. Ka Vene sõdurite ettevalmistus pole nende väitel nii nigel, kui arvatakse.

«Neil pole mingeid probleeme elavjõuga. Pidevalt tuuakse uusi reserve ja kogu aeg käib üksuste rotatsioon,» ütles Postimehele Bahmuti all sõdiva 214. üksiku spetsiaalse pataljoni ülem, alampolkovnik (meie mõistes kolonelleitnant) Anton Lavrinjuk. «Me oleme oma lõigul seisnud neli kuud ja meil pole kordagi rotatsiooni olnud.»

Lavrinjuki hinnangul on Vene armeel Bahmuti kandis elavjõus mitmekordne ülekaal, samuti on neil ülekaal rasketehnikas. «Kui palju me oleme neil tehnikat purustanud, aga ikka tulevad uued üksused, kellel on tehnikat kõriauguni. Ka uut tehnikat,» lausus Lavrinjuk. Ta tõi näiteks, et hiljuti nende lõiku ilmunud Vene dessantüksusel olid täiesti uued jalaväe lahingumasinad BMP-3, mis olid toodetud 2020. aastal. Rohkem kui varem on Lavrinjuki hinnangul Vene üksustel tankitõrjerelvi, eriti suhteliselt uusi Korneteid.

Kommentaarid (14)
Copy