Hiina välisminister: tee Xi ja Bideni kohtumisele ei ole konarusteta

Copy
USA välisminister Antony Blinken võõrustas neljapäeval Washingtonis oma Hiina kolleegi Wang Yid, kes väga sageli just Ühendriikidesse ei sõida, kuid kes sellele vaatamata väljendas lootust suhete parandamisele kahe suurriigi vahel.
USA välisminister Antony Blinken võõrustas neljapäeval Washingtonis oma Hiina kolleegi Wang Yid, kes väga sageli just Ühendriikidesse ei sõida, kuid kes sellele vaatamata väljendas lootust suhete parandamisele kahe suurriigi vahel. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

Tee Hiina riigipea Xi Jinpingi ja USA presidendi Joe Bideni kohtumisele ei ole konarusteta, ütles välisminister Wang Yi ütles laupäeval, lõpetades kohtumist ette valmistavat visiiti Ühendriikidesse.

Wang kohtus sel nädalal Bideni ja teiste kõrgete USA ametiisikutega ning reedel leppisid pooled kokku korraldada novembris presidentide kohtumine.

Biden on kutsunud Xi novembris San Franciscosse osalema Aasia ja Vaikse ookeani majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel. Xi ei ole veel osalemist ametlikult kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles