Inimeste evakueerimine Iisraeli lõunaosast on tekitanud äärmiselt raske probleemi: tühjadesse linnadesse on jäänud üksildased eakad inimesed, kes ei tea, kuidas ja kust saada abi, vett ja toitu. Mõned neist on haiged ega saa välja minna. Kõige hullem on see, et keegi ei tea täpselt, kus nad on või kui palju neid on. Vabatahtlikel tuleb need inimesed üles otsida.

Eelmisel nädalal ilmus ühes Iisraeli grupis teade, et evakueeritud Sderoti (Gaza sektori naabruses asuvasse linna) jäänud üksildastele inimestele toidu ja vee kohaletoimetamiseks on vaja vene keelt kõnelevaid vabatahtlikke. Olime kolleegiga just Gaza poole minemas, seega otsustasime, et leiame aega eakatele inimestele süüa viimiseks.

Helistan kuulutuses olevale numbrile. Jah, abi on vaja, vabatahtlikud kogunevad laupäeva hommikul Sderoti linnavalitsuse hoone juures. Laupäeval kella kümneks oli tühjaks jäänud linna raekoja juurde kogunenud umbes viisteist inimest. Korraldajad isegi ei lootnud, et nii palju inimesi kokku tuleb – sabat on püha, keegi ei tööta sabati ajal. Sealsamas kõrval seisis juba veoauto jagamiseks mõeldud vee ja toidupakkidega.

Kommentaarid
Copy