Balticconnectori purunemise päeval kaotas ankru ka Norra laev (3)

Postimees
Copy
Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector maismaaosa ehituse avaüritus 2018. aastal.
Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector maismaaosa ehituse avaüritus 2018. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ja Soome vahelise gaasitoru Balticconnector purunemise päeval kaotas ankru ka Norra õlitanker Sten Bothnia, vahendab Soome väljaanne Ilta-Sanomat. Tanker viibis täna remondi tõttu Tallinnas. 

Laevafirma kinnitas juhtunut Soome väljaandele ning lisas, et see oli tankeri ainuke ankur. Laevafirma teatel purunes tankeri ankrukett Kokkola lähedal puhunud tugeva tuule tõttu. 

Väljaande teatel ei ole Norra tanker Balticconnectori purunemise juhtumiga seotud, kuna see viibis samal ajal Botnia lahes. Balticconnector kulgeb aga üle Soome lahe. 

2008. aastal valminud Sten Bothnia on 144 meetrit pikk ja 23 meetrit lai. Laev sõidab Norra lipu all ja selle kodusadam asub Bergenis.

Gaasitoru kahjustuse põhjustas ankur

Balticconnectori gaasitoru kahjustuse põhjustas ankur, mille lohisemisjälg on uurimistel tuvastatud ja mis on nüüd ka veest välja tõstetud, selgus Soome keskkriminaalpolitsei ja piirivalve korraldatud ühisel pressikonverentsil.

Soome keskkriminaalpolitsei eeluurimisel tuvastati, et Hongkongi lipu all sõitva Hiina konteinerilaeva Newnew Polar Bear liikumistrajektoor kattub Balticconnectori gaasitoru kahjustuse tekkimise aja ja kohaga, vahendas Soome rahvusringhääling Yle eelmisel nädalal. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles