Netanyahu sõnul ei tule Gaza relvarahu kõne allagi

Copy
​Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu rääkimas pressikonverentsil 28. oktoobril.
​Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu rääkimas pressikonverentsil 28. oktoobril. Foto: Abir Sultan / POOL / AFP / Scanpix

​Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles esmaspäeval, et relvarahu Gaza sõjas ei tule kõne alla, sest see tähendaks alistumist Palestiina islamistlikule äärmusrühmitusele Hamas.

Ajakirjanikele kõnelnud Netanyahu sõnul peavad teised riigid andma Iisraelile rohkem abi nende püüdlustes vabastada enam kui 230 pantvangi, kelle Hamas oma 7. oktoobri üllatusrünnaku käigus kinni võttis.

Valitsusjuhi sõnul peab rahvusvaheline kogukond nõudma pantvangide viivitamatut ja tingimusteta vabastamist.

«Iisrael ei nõustu vaenutegevuse lõpetamisega pärast 7. oktoobri kohutavaid rünnakuid. Nõuded relvarahu järele on nõudmised, et Iisrael alistuks Hamasile, alistuks terrorismile ja alistuks barbaarsusele. Seda ei juhtu,» toonitas Netanyahu pressikonverentsil, mida vahendas väljaanne Times of Israel.

Kui peaministrilt küsiti tsiviilohvrite kohta Gazas, siis nõudis Netanyahu, et tehtakse vahet süütute inimeste tahtlikul tapmisel, mida tegi Hamas ja tahtmatutel tsiviilohvritel, mis esinevad kõigis seaduslikes sõdades.

«Armee on laiendanud oma maapealset operatsiooni Gaza sektoris. Seda tehakse mõõdetud, väga tugevate sammudena, süsteemselt üks samm korraga,» seisis peaministri avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles