ÜLEVAADE Slovakkia valitsuse plaan migrante püüda lõppes fiaskoga (4)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Slovakkia peaminister Robert Fico (esiplaanil) ja siseminister Matúš Šutaj-Eštok (vasakul) Čunovo-Rajka piiripunktis suure politseioperatsiooni eel. 
Slovakkia peaminister Robert Fico (esiplaanil) ja siseminister Matúš Šutaj-Eštok (vasakul) Čunovo-Rajka piiripunktis suure politseioperatsiooni eel. Foto: Jaroslav Novák/tasr/ap/scanpix

Slovakkia uus valitsus on alustanud tööd üle kivide ja kändude: migrantide ohjeldamiseks korraldatud suuroperatsiooni käigus ei tabanud riigi ametivõimud ühtegi ebaseaduslikult piiri ületanud inimest.

Ööl vastu teisipäeva saatis valitsus sadu politseinikke ja kaitseväelasi teenistuskoerte, droonide ja sõidukitega nn rohelisele piirile Ungariga, takistamaks migrantide sisenemist riiki. «Selle kogu rohelise piiri ulatuses peetava jõudemonstratsiooni eesmärk on teha kõigile, aga eelkõige illegaalse migratsiooni organiseerijatele ja inimkaubitsejatele, selgeks, et Slovakkia on valmis kaitsma oma territooriumi ebaseadusliku sisserände eest,» ütles Slovakkia vasakpopulistist peaminister Robert Fico.

Keda aga polnud, olid migrandid – kella seitsmest õhtul kella viieni hommikul kestnud operatsiooni käigus ei tabatud ühtegi illegaalselt piiri ületanud inimest, teatas riigi politseiteenistuse ülema asetäitja Rastislav Polakovič.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles