ÜLEVAADE Inimõiguslased süüdistavad Iraani kombluspolitseid 16-aastase tüdruku surmas (1)

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Iraani kombluspolitsei ohvri Armita Geravandi näoga plakat Londonis Iraani saatkonna ees toimunud meeleavaldusel 30. oktoobril.
Iraani kombluspolitsei ohvri Armita Geravandi näoga plakat Londonis Iraani saatkonna ees toimunud meeleavaldusel 30. oktoobril. Foto: Lucy North/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kuueteistaastane iraanlanna Armita Geravand suri laupäeval kombluspolitsei füüsilise rünnaku tõttu, ütleb Norras eksiilis asuv inimõigusorganisatsioon Hengaw.

Hengaw’ töötaja Awyer Shekhi ütles CNNile, et kombluspolitseinikud lähenesid Geravandile ja palusid tal oma hidžaabi kohendada. «Tekkis tüli, mille käigus kombluspolitseinikud tõukasid Geravandi, kes kukkus kokku,» lausus Shekhi.

Iraani võimud eitavad, et tüdruk sai vigastada pärast kokkupõrget kombluspolitseiga, väites, et ta lõi oma pea ära, sest minestas vererõhu languse tõttu. Iraani televisioonis juhtumist avaldatud töödeldud videotel on näha vaid tüdrukut astumas rongi ning seejärel tema surnukeha välja toomist, vahendab AP. Rongis toimuvast pole aga kaadreid avalikustatud, kuigi Teherani metroorongides on enamasti kaamerad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles