ÜLEVAADE Itaalia peaminister tunnistas Vene libakõnes Euroopa sõjaväsimust (10)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Itaalia peaminister Giorgia Meloni Briti tehisintellekti tippkohtumisel. 
Itaalia peaminister Giorgia Meloni Briti tehisintellekti tippkohtumisel. Foto: Leon Neal/Pool Photo/AP/Scanpix

Itaalia peaminister Giorgia Meloni ütles Aafrika diplomaadina esinenud Vene trollijatele, et Euroopa riikides on võtmas võimust sõjaväsimus.

Meloni arvas, et peab avameelset vestlust Aafrika Liidu ametnikega, kuid tegelikult olid telefonitoru teises otsas Vene «koomikud» Vladimir Kuznetsov ja Aleksei Stoljarov, tuntud rohkem nime all Vovan ja Lexus.

«Ma näen, et on palju väsimust, tõtt-öelda kõigilt osapooltelt,» lausus Meloni. «Me oleme lähedal hetkele, mil kõik mõistavad, et meil on vaja väljapääsuteed. Probleem on selles, kuidas leida väljapääs, mis oleks aktsepteeritav mõlemale poolele ilma rahvusvahelist õigust hävitamata.»

Vestlus leidis aset 18. septembril enne Meloni kohtumist Aafrika riigijuhtidega ÜRO Peaassambleel. 13 minuti pikkune salvestus sellest avaldati internetis kolmapäeval.

«Ukraina vastupealetung ei kulge ootuspäraselt. See ei ole muutnud konflikti käiku, ja kõik saavad aru, et [sõda] võib kesta palju aastaid, kui me lahendust ei leia. Ukrainlased teevad, mida peavad, ja me üritame neid aidata,» ütles Meloni salvestises.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles