ÜLEVAADE Hezbollah’ liider ähvardas Lähis-Ida totaalse sõjaga (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Liibanoni pealinna Beiruti äärelinna kogunenud inimesed kuulavad eile video vahendusel kõnelevat šiiaislamistliku rühmituse Hezbollah’ juhti Hassan Nasrallah’t. 
Liibanoni pealinna Beiruti äärelinna kogunenud inimesed kuulavad eile video vahendusel kõnelevat šiiaislamistliku rühmituse Hezbollah’ juhti Hassan Nasrallah’t. Foto: WAEL HAMZEH/EPA/Scanpix

Liibanoni islamistliku ühenduse Hezbollah liider Hassan Nasrallah ütles oma esimeses kõnes pärast Iisraeli ja Palestiina äärmusrühmituse Hamas konflikti lahvatamist, et laussõda Lähis-Idas on reaalne väljavaade ning selle vältimiseks tuleb lõpetada rünnakud Gaza sektori vastu.

Iisraeli armee seadis end Nasrallah’ telepöördumise ajaks Liibanoni piiri lähedal kõrgendatud valmidusse.

Iraani toetatud šiiaäärmusliku rühmituse liider ütles sõnavõtus, et nad on astunud lahingusse ja iga päevaga hoogustanud rünnakuid Iisraeli vastu, et sundida viimast hoidma vägesid Gaza sektori ja okupeeritud Läänekalda asemel Liibanoni külje all, vahendas uudisteagentuur AP. «Mis toimub piiril, võib näida tagasihoidlik, kuid see on väga tähtis,» väitis sõjalise rühmituse juht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles