ÜLEVAADE Putinile kõrri karanud Girkin enne presidendivalimisi trellide tagant ei pääse

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Moskva kohus Igor Girkini apellatsiooni eeluurimisvanglast pääsemiseks ei rahuldanud. 
Moskva kohus Igor Girkini apellatsiooni eeluurimisvanglast pääsemiseks ei rahuldanud. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP/Scanpix

Kremlit teravat kritiseerinud endise Donbassi sissijuhi Igor Girkini liitlaste sõnul ei pääse ta vahi alt enne tuleva aasta Venemaa presidendivalimisi, sest Kreml tahab vältida ohtu president Vladimir Putini tagasivalimisele.

Girkin, kes mõisteti möödunud aastal Haagi kohtus tagaselja eluks ajaks vangi Malaysia Airlinesi lennu MH17 allatulistamise ja 298 inimese tapmise eest, viibib Venemaal eeluurimisvanglas hoopis teistel asjaoludel. Nimelt tegi ta sotsiaalmeedias postitusi, mis olid üha kriitilisemad Venemaa presidendi ja kaitseministeeriumi ladviku suhtes, kuniks ta selle aasta juulis ekstremismisüüdistuste alusel vahistati.

Girkini toetajate ja liitlaste sõnul kandis tema vahistamine aga eesmärki kärpida ultranatsionalisti mõjuvõimu ja ennetada üha enam populaarsust kogunud võimukriitiku kandideerimist presidendivalimistel. Vangis viibides teatas Girkin plaanist valimistel osaleda, kuigi pole selge, kuidas ta seda teha saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles