ÜLEVAADE Itaalia saadab merelt päästetud migrandid peagi Albaaniasse laagrisse (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Itaalia piirivalve laev septembris Vahemerelt päästetud migrante Lampedusa saarele toimetamas. Tuleva aasta kevadest on merelt üles korjatud sisserändajad plaanis paigutada varjupaigataotlusele vastuse ootamise ajaks Albaaniasse. 
Itaalia piirivalve laev septembris Vahemerelt päästetud migrante Lampedusa saarele toimetamas. Tuleva aasta kevadest on merelt üles korjatud sisserändajad plaanis paigutada varjupaigataotlusele vastuse ootamise ajaks Albaaniasse. Foto: Yara Nardi/Reuters/Scanpix

Itaalia kavatseb saata aastas kümneid tuhandeid merelt pääsetud migrante oma saatust ootama laagritesse Albaanias.

Itaalia parempopulistliku valitsuse peaminister Giorgia Meloni kirjeldas üleeile õhtul Roomas koos Albaania valitsusjuhi Edi Ramaga sõlmitud koostööd kui euroopalikku lepingut ja innovatiivset lahendust rände piiramiseks Vahemerel. «Massiline ebaseaduslik sisseränne on fenomen, millega ELi liikmesmaad ei saa üksi võidelda. Koostöö mitte ELi kuuluvate riikidega võib osutuda otsustavaks,» lausus Meloni pressikonverentsil.

Tänavu on Itaalias maabunud enam kui 145 000 sisserändajat, samas kui mullu sama ajaga oli üle Vahemere riiki sisenenud umbes 88 000 migranti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles