Kolonel Mart Vendla: Vene relvajõud on haaranud initsiatiivi Luhanskis ja Donetskis

Postimees
Copy

Reede keskpäeval andis kaitseministeeriumis pressikonverentsil ülevaate viimastest julgeolekualastest arengutest kaitseväe peastaabi ülema asetäitja kolonel Mart Vendla. 

«Venemaa Föderatsiooni relvajõud jätkasid sel nädalal tavapärasest intensiivsemaid rünnakuid kui varem,» sõnas Vendla ja lisas, et suunad on siiski samad.

Nädala keskmine löökide ulatus on koloneli sõnul üle 60 rünnaku päevas. «See näitab, et neil on jätkuvalt inimressurssi, et hoida Ukraina relvajõude surve all. Vene relvajõud on haaranud nii Luhanski kui Donetski oblastis initsiatiivi. See kinnitab, et nende eesmärgid ei ole muutunud,» ütles Vendla.

Ehkki Vene väed on Avdijivka sisuliselt ümber piiranud, kinnitas Vendla, et Ukraina kaitse veel püsib. «See on n-ö Donetski värav ja ristmiku mõttes on tal tähtsus,» selgitas Vendla ja lisas, et Avdijivka langemist välistada ei saa. 

Kolonel rääkis ka lisaõppekogunemisest Okas. «Kohaletulijate arv sarnaneb oodatuga. Kuni homse lõunani on õppekogunemise lõpp,» täpsustas ta. Üksuse juht oli Vendlale kinnitanud, et kõik toimib. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles