Vahemere lennuõnnetuses hukkus viis USA sõjaväelast (1)

Copy
Kaks USA hävitajat F-35 Lightning II lendamas 2022 veebruaris üle lennubaasi Rumeenias. Pilt on illustreeriv.
Kaks USA hävitajat F-35 Lightning II lendamas 2022 veebruaris üle lennubaasi Rumeenias. Pilt on illustreeriv. Foto: Sr Airman Ali Stewart / USAF / SWNS / Scanpix

Viis USA sõjaväelast hukkus, kui treeninglennul olnud helikopter Vahemerre kukkus, teatas pühapäeval Ühendriikide Euroopa väejuhatus (EUCOM).

«Sõjalise väljaõppe raames toimunud rutiinse õhutankimismissiooni ajal juhtus õnnetus USA helikopteriga, mis kukkus pardal olnud viie sõjaväelasega Vahemerre. Kõik viis kopteri pardal olnud sõjaväelast said surma,» seisis EUCOM-i avalduses.

EUCOM ei täpsustanud ei täpsustanud, kust lennumasin startis, kuid Ühendriigid on saatnud piirkonda lennukikandja löögirühma, et vältida Iisraeli-Hamasi sõja arenemist piirkondlikuks konfliktiks.

Washington kiirustas toetama Iisraeli ja tugevdas oma vägesid piirkonnas – sealhulgas USS Gerald R. Fordi lennukikandja ja teiste sõjalaevadega – pärast seda, kui Hamasi rühmitus korraldas 7. oktoobril Gazast verise rünnaku, milles Iisraeli ametnike sõnul hukkus umbes 1400 inimest.

Iisraeli vasturünnakutes Gazale on sealse Hamas kontrolli all oleva tervishoiuministeeriumi teatel surma saanud üle 11 000 inimese.

Kui algselt teatas EUCOM, et õnnetus toimus 10. novembril, siis kaitseminister Lloyd Austini sõnul kukkus kopter alla laupäeva hommikul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles