Marseille's hukkus tulistamises kaks inimest

Copy
Prantsuse politseinik. Pilt on illustreeriv.
Prantsuse politseinik. Pilt on illustreeriv. Foto: Denis Charlet / AFP / Scanpix

Prantsusmaal Vahemere-äärses Marseille' linnas lasti laupäeva hilisõhtul maha kahekümnendates eluaastates naine ja mees; kolm inimest said tulistamises vigastada, teatasid prokurörid AFP-le.

«Viis inimest olid oma autos McDonaldsi parklas, kui selle kõrvale sõitis sõiduk, kust avati Kalašnikovi automaadist tuli, milles hukkusid 22-aastane meesjuht ja 25-aastane naissoost kaasreisija,» ütles linna peaprokurör Nicolas Bessone pühapäeval.

Ta lisas, et kolmest haavatud reisijast – kaks meest ja üks naine – said kaks raskelt viga.

Bessone'i sõnul olid kõik kolm autos viibinud meest politseile teada ning nad olid seotud narkokaubanduse ja vägivallaga Touloni linna ümbruses, samas kui naistel karistusregistrit ei olnud.

«Nende isikute profiil võimaldab meil näha »narkotapmiste« konteksti..., millel võib olla väga tugev seos uimastikaubandusega,» ütles Bessone hiljem pressikonverentsil.

Tulistamine toimus veidi enne kella 23 Marseille' 16. linnaosas, mis on Prantsusmaa suuruselt teise linna üks vaesemaid piirkondi.

Prokuröri sõnul leiti rünnakupaiga lähedalt «tõenäoliselt» tulistajatele kuulunud sõiduk.

Marseille's on viimastel aastatel kasvanud uimastikaubandusega seotud vägivald. Ainuüksi sel aastal on linnas hukkunud üle 45 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles