Venemaal vangis istuv sõjavastane aktivist taotleb vabastamist

Postimees
Copy
33-aastane Aleksandra (Saša) Skotšilenko kohtus.
33-aastane Aleksandra (Saša) Skotšilenko kohtus. Foto: Dmitri Lovetsky/AP/Scanpix

33-aastane sõjavastane kunstnik Aleksandra Skotšilenko soovib nõrgale tervisele viidates vähemalt kaheksa-aastasest vanglakaristusest vabaneda. Peterburi Vassili saare rajoonikohtus jätkub kohtuprotsess Skotšilenko üle.

Skotšilenkot süüdistatakse Vene sõjaväe kohta valeinfo levitamises. Aleksandra ehk Saša Skotšilenko korraldas mullu 11. märtsil Peterburis protestiaktsiooni, asendades Perekrestoki ostukeskuses hinnasildid Ukraina sõja vastaste sõnumitega. Oma sõnumites pööras ta erilist tähelepanu veristele lahingutele Mariupoli pärast.

Riigiprokurör Aleksandr Gladõševi sõnul oli tegemist Venemaa Föderatsiooni vastase poliitilise vihaga. Ta taotles kohtult Skotšilenko vangistamist kaheksaks aastaks. Samuti soovis, et naisel võetakse kolmeks aastaks ära ligipääs internetile, vahendab Reuters.

Skotšilenko on süüdistusi eitanud. Tema kaitsjad väidavad, et pikaajaline vanglakaristus mõjuks noore naise tervisele rängalt. On alust arvata, et eeluurimisvanglas veedetud pooleteise aasta jooksul on Skotšilenkot hoitud näljas ning ei ole tal lastud südamestimulaatoril akut vahetada, kirjutab Meduza.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles