Kuus Madagaskari presidendikandidaati kutsuvad valimisi boikottima

Copy
Madagaskari politsei tulistas sel 7. oktoobril tehtud fotol pisargaasi pealinnas Antananarivos aset leidnud meeleavaldusel, mille korraldasid opositsiooniparteid ning millel sai viga ka endine president ja praegu valimisi boikottima kutsunud Marc Ravalomanana.
Madagaskari politsei tulistas sel 7. oktoobril tehtud fotol pisargaasi pealinnas Antananarivos aset leidnud meeleavaldusel, mille korraldasid opositsiooniparteid ning millel sai viga ka endine president ja praegu valimisi boikottima kutsunud Marc Ravalomanana. Foto: RIJASOLO / AFP / SCANPIX

Kuus Madagaskari mõjukat presidendikandidaati ütlesid esmaspäeval, et kavatsevad boikottida sel nädalal neljapäeval peetavaid riigipeavalimisi, süvendades seeläbi veelgi enam poliitilist kriisi Aafrika idarannikul India ookeanis asuvas saareriigis.

«Kutsume (kodanikke) üles jätma valima minemata,» ütles 73-aastane Marc Ravalomanana, kes on üks kahest boikottima kutsuvast endisest presidendist ja kes kuulub ka laiemasse opositsioonipoliitikute seltskonda, mis on juba nädalaid pidanud pea igapäevaselt meeleavaldusi.

India ookeanis paiknev saareriik on pidanud nädalaid ägedat valimiseelset võitlust president Andry Rajoelina, kes kandideerib uuesti ametisse, ja mitme opositsioonijuhi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles