Hiina trolliarmee kimbutab sotsiaalmeedias ameeriklasi

Copy
Hiina president Xi Jinping esinemas 23. novembril 2020 Wuzhenis, Zhejiangi provintsis maailma internetikonverentsi delegaatidele.
Hiina president Xi Jinping esinemas 23. novembril 2020 Wuzhenis, Zhejiangi provintsis maailma internetikonverentsi delegaatidele. Foto: ALY SONG/REUTERS

Hiina Rahvavabariigi valitsus on aastate jooksul loonud maailma suurima online-valeinfokampaania, mille käigus kimbutatakse ja ähvardatakse Ameerika Ühendriikide kodanikke, poliitikuid ja ettevõtteid, kirjutab CNN kohtudokumentidele ning sotsiaalmeediaandmetele tuginedes.

Infokampaania ohvrid seisavad silmitsi kümnete tuhandede ühismeediapostitustega, milles nimetatakse neid reeturiteks või koerteks, neid solvatakse rassistlike ja homofoobsete kommentaaridega. Sellega üritatakse inimestes esile kutsuda hirmu ja paranoiat.

«Spamouflage» või «Dragonbridge» nime all tuntud võrgustikku kuulub sadu tuhandeid kontosid, mis on aktiivsed igal suuremal ühismeediaplatvormil. Nende kaudu on kimbutatud nii Hiina kommunistlikku parteid kritiseerinud tavakodanikke kui ka USA poliitikuid ja ettevõtteid. Samuti on teada, et on üritatud kaaperdada veebivestlusi, milles räägitakse kommunistlikust parteist negatiivses valguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles