HRW: Jaapani naisvangid kannatavad raske väärkohtlemise käes

Copy
Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch tutvustas teisipäeval Tokyos väliskorrespondentide klubis vastset uurimust pealkirjaga "Meid ei kohelda kui inimesi". Vasakult paremale seisavad Jaapani uimastipoliitika vabaühenduse direktor Goro Koto, advokaat Ayuko Takato ja Human Rights Watch Aasia programmi esindaja Teppei Kasai. Human Rights Watch selgitab, et suur osa vangidest mõistetakse türmi varguste ja uimastikuritegudega seoses. Kasai kohaselt lahutatakse enamik vanglas sünnitanud naisi nende imikutest pärast sünnitust.
Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch tutvustas teisipäeval Tokyos väliskorrespondentide klubis vastset uurimust pealkirjaga "Meid ei kohelda kui inimesi". Vasakult paremale seisavad Jaapani uimastipoliitika vabaühenduse direktor Goro Koto, advokaat Ayuko Takato ja Human Rights Watch Aasia programmi esindaja Teppei Kasai. Human Rights Watch selgitab, et suur osa vangidest mõistetakse türmi varguste ja uimastikuritegudega seoses. Kasai kohaselt lahutatakse enamik vanglas sünnitanud naisi nende imikutest pärast sünnitust. Foto: FRANCK ROBICHON / EPA / Scanpix

Raseduse ajal käerauastamine, oma vastsündinud lastest eraldamine ja ebapiisav tugi vanadele vanglaasukatele on vaid osa väärkohtlemistest, mida Jaapanis vangistatud naised taluma peavad, teatas teisipäeval inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch (HRW).

Naisvangid pannakse vahel sünnituse ajal ja järel ahelaisse, märkis vabaühendus raportis, mis tugines pea 60 endise vangi ütlustele.

Jaapani justiitsministeerium lükkas osa väiteid tagasi, öeldes, et piirangumeetmeid ei kasutata, kui «vangistatud naised last rinnaga imetavad, hoiavad, vannitavad või tema mähkmeid vahetavad», kirjutati raportis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles