VIDEO Saksa politsei korraldas suurhaarangu Hezbollahiga seotud islamistide tegevuspaikades

Copy
Saksa politseinikud täna Hamburgi islamikeskuse juures.
Saksa politseinikud täna Hamburgi islamikeskuse juures. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix

Saksa politsei tegi täna läbiotsimisi islamistlike rühmituste juures, keda kahtlustatakse sidemetes Iraani toel tegutseva Liibanoni šiialiikumisega Hezbollah.

Saksa võimud püüavad maha suruda Iisraeli-Hamasi sõja tõttu pead tõstnud juudivastasuse lainet. Pärast Hamasi 7. oktoobri rünnakut Iisraelile on Saksamaal islamirühmituse ja sellega seotud organisatsioonide tegevus keelatud.

Haarang tehti 54 kohas.

«Meie sihikul on islamistide tegevuspaigad,» ütles siseminister Nancy Faeser. «Ajal, mil paljud juudid tunnevad end eriti ohustatuna, ei saa lubada islamistlikku propagandat ega Iisraeli suhtes vaenulikku juudivastast kihutustööd.» 

Haarang hõlmas Hamburgi islamikeskust ja viit sellega seotud organisatsiooni. Politsei tegi läbiotsimisi 16 liidumaal.

Saksa siseluureamet on Hamburgi islamikeskuse juba varem jälgimise alla võtnud ning siseministeerim on seisukohal, et organisatsioon tegeleb Iraani ajatollade revolutsioonikontseptsiooni levitamisega, mis on vastuolus Saksa põhiseadusega.

Ühtki inimest haarangutes kinni ei peetud, läbiotsimise eesmärk oli koguda tõendeid, et Hamburgi keskus ja sellega seotud organisatsioonid toetavad Hezbollahi tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles