Charles de Gaulle’i Kremli-meelne lapselaps tahab Vene kodakondsust (3)

Postimees
Copy
Venemaa Föderatsiooni pass.
Venemaa Föderatsiooni pass. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP / Scanpix

Prantsuse sõjakangelase ja endise presidendi Charles de Gaulle’i lapselaps teatas täna, et tahab võtta Vene kodakondsuse, sest see pakkuvat suurepäraseid võimalusi.

Vene meedia on rakendanud de Gaulle’i lapselapse Pierre’i propagandavankri ette, väites, et tema Kremlit toetavad avaldused näitavad lääneriikide toetust Venemaale.

«Mulle oleks au saada Vene kodakondsus,» ütles Pierre de Gaulle väidetavalt Peterburi kultuurifoorumil ja lisas, et Venemaa võitleb Ukrainas traditsiooniliste väärtuste, perekonna ja vaimsuse eest ning et NATO on kaotanud.

Ta lisas intervjuus, et lääs on kahjuks lubanud Volodõmõr Zelenskõil, tema oligarhidel ja neonatslikel relvarühmitustel ennast sõjakeerisesse mässida, vahendab Prantsuse meedia.

Pierre’i vanim vend Yves märkis jaanuaris väljaandele Le Parisien: «Tema vaated ei puuduta kedagi peale tema enda – ei mind, meie perekonda ja veel vähem kindralit.»

Charles de Gaulle oli Teise maailmasõja ajal natsivastase vastupanuliikumise liider ning juhtis Prantsusmaa vabastamise järel 1944. aastal ajutist valitsust. 1958. aastal valiti ta Prantsusmaa presidendiks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles