Iisrael ründas sihtmärke Damaskuse lähedal

BNS
Copy
Iisraeli hävitaja F-35.
Iisraeli hävitaja F-35. Foto: REUTERS/Amir Cohen/Scanpix

Iisrael ründas ööl vastu reedet sihtmärke Süüria pealinna Damaskuse lähedal tekitades ainelist kahju, teatas riiklik uudisteagentuur SANA.

«Umbes kell 2.25 sooritas Iisrael õhurünnaku okupeeritud Golani kõrgendike suunast. Sihikule võeti mitu positsiooni Damaskuse läheduses,» edastas agentuur sõjaväeallikale viidates.

Allikas ei avaldanud sihtmärkide kohta üksikasju, kuid märkis õhurünnakud põhjustasid materiaalset kahju.

Ühtlasi lisati, et Süüria õhutõrje lasi osa Iisraeli rakette alla.

Süüria sõda jälgiva Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel oli rünnakute sihtmärgiks Liibanoni äärmusrühmitus Hizbollah.

Iisrael jätkab oma pealetungi Palestiina islamistliku äärmusrühmituse Hamas vastu Gaza sektoris, samal ajal peavad aga juudiriigi sõjaväelased regulaarselt tulevahetust ka Liibanoni piiril, kust neid tulistavad Iraani toetusega šiiarühmituse Hizbollah võitlejad.

Enam kui kümme aastat kestnud kodusõja jooksul Süürias andis Iisrael oma põhjanaabri pihta sadu õhulööke, mis olid suunatud peamiselt Hizbollah' võitlejate ja teiste Iraani toetatud jõudude ning Süüria armee positsioonide pihta.

Iisrael kommenteerib harva üksikuid lööke Süüria vastu, kuid on korduvalt öelnud, et ei luba president Bashar al-Assadi valitsust toetaval Iraanil oma kohalolekut seal laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles