Pelosi abikaasa ründaja mõisteti süüdi kallaletungis

BNS
Copy
David DePape kohtus.
David DePape kohtus. Foto: REUTERS/Vicki Behringer/SCANPIX

USA mõjuka seadusandja Nancy Pelosi abikaasat nende California kodus haamriga rünnanud mees tunnistati neljapäeval San Francisco kohtus süüdi kallaletungis ja inimröövikatses, teatas USA meedia.

Vandekohtunikud mõistsid David DePape'i süüdi rünnaku eest, mille käigus mees tekitas Paul Pelosile raskeid peavigastusi.

Mees tunnistati süüdi ka toonase USA esindajatekoja esimehe Nancy Pelosi röövimiskatses, kuigi naine rünnaku ajal kodus ei viibinud.

«Vandekohus on tunnistanud David Depape'i süüdi föderaalametniku või töötaja röövimise katses ja föderaalametniku pereliikme ründamises,» teatas prokuratuur.

«David DePape'i maksimaalne karistus võib olla kuni eluaegne vanglakaristus,» seisis teadaandes.

DePape'il oli majja tungides kaasas teip, köis ja muid materjale, kuid ta leidis sealt eest üksnes Pelosi abikaasa Pauli, kellele ta lõi haamriga vastu pead.

Nancy Pelosi viibis rünnaku ajal Washingtonis.

DePape on sotsiaalmeedias toetanud paremäärmuslikke seisukohti ja avaldanud erinevaid vandenõuteooriaid. Ta osales ka 2021. aasta 6. jaanuari märulis Kapitooliumil.

Pelosi teatas septembris, et kandideerib 2024. aasta valimistel uuesti rahvaesindajaks. Praegu juba 83-aastane Pelosi teatas sellest San Francisco piirkonnas, mida ta on esindanud juba üle 35 aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles