Venemaa plaanib «politseinikevastase» üksuse loomist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinike vägivallatsemise vastu korraldatud meeleavaldus Kaasanis 24. märtisl.
Politseinike vägivallatsemise vastu korraldatud meeleavaldus Kaasanis 24. märtisl. Foto: SCANPIX

Venemaa uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin andis alluvatele korralduse töötada välja projekt üksuse moodustamiseks, mis hakkaks tegelema ainult politseinike oletatavate seadusrikkumiste uurimisega.

Ettepaneku taolise osakonna moodustamisest tegi grupp õiguskaitsjaid, kes olid pannud internetti üles ka vastava petitsiooni, vahendas lenta.ru. Üleskutse toetus väljaande Russki Reporter kaastöölise Šura Butrini reportaažile Kaasanis.

Ajakirjanik selgitas välja, et politseinike juhtumit uurivad seal inimesed, kellega kahtlusalused operatiivtöötajad puutuvad töistes küsimustes iga päeva kokku.

11. märtsil viidi varguskahtluse tõttu Kaasani politseisse ülekuulamisele 52-aastane Sergei Nazarov, keda seal vägistati šampusepudeliga. Mees suri saadud vigastuste tõttu päev hiljem. Kõnealune juhtum tõi kaasa politseinike vägivallatsemise teiste ohvrite kaebuste laviini.

Nüüd aga on selge, et politseinike vastu tegutsevad uurijad jäävad ilma võimalusest lahendada normaalselt tööülesandeid, mis vajavad operatiivset koostööd.

Endine uurija nimega Ramil selgitas Burtinile, et uurijatel ja tavapolitseinikel pole sõprussuhteid, kuid neid võib nimetada professionaalseks koostööks.

Vene uurimiskomitee teatas eile, et plaanib uuesti üle vaadata kõik politseinike kohta tehtud kaebused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles