Neli Kongo DV opositsiooniparteid lähevad valimistele valimisliiduna

Copy
Kongo Demokraatliku Vabariigi günekoloog ja inimõiguslane Denis Mukwege, kes pälvis 2018. aastal Nobeli rahupreemia oma pea kaks aastakümmet kestnud võitluse eest seksuaalvägivalla vastu, teatas oktoobri alguses kavatsusest kandideerida presidendiks.
Kongo Demokraatliku Vabariigi günekoloog ja inimõiguslane Denis Mukwege, kes pälvis 2018. aastal Nobeli rahupreemia oma pea kaks aastakümmet kestnud võitluse eest seksuaalvägivalla vastu, teatas oktoobri alguses kavatsusest kandideerida presidendiks. Foto: Justin Makangara / Reuters / Scanpix

Kongo Demokraatliku Vabariigi viiest peamisest opositsiooniparteist neli pidasid sel nädalal Lõuna-Aafrika Vabariigis kõnelusi, et moodustada järgmisel kuul peetavateks olulisteks üld- ja presidendivalimisteks valimisliit, ütlesid korraldajad laupäeval.

Läbirääkimistelt jäi kõrvale erakond Edice, mida juhib Martin Fayulu, kes väidab, et tema oli 2018. aasta presidendivalimiste tegelik võitja, kuid mille võttis temalt riigipea Felix Tshisekedi.

Ülejäänud neli Pretorias kohal viibinud opositsioonikandidaati olid endine Katanga kuberner Moise Katumbi, Nobeli rahupreemia laureaat Denis Mukwege, endine peaminister Matata Ponyo ja rahvasaadik Delly Sesanga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles