AUK SAKSAMAA RAHAKOTIS Kas Scholzi valitsust ähvardab poliitiline pankrot? (2)

Postimees
Copy
Saksamaa kantsler Olaf Scholz (keskel), roheliste ridadest majandus- ja kliimaminister Robert Habeck (vasakul) ja vabade demokraatide rahandusminister Christian Lindner (paremal) koalitsioonikohtumise järgsel pressikonverentsil 15. novembril 2023 Berliinis.
Saksamaa kantsler Olaf Scholz (keskel), roheliste ridadest majandus- ja kliimaminister Robert Habeck (vasakul) ja vabade demokraatide rahandusminister Christian Lindner (paremal) koalitsioonikohtumise järgsel pressikonverentsil 15. novembril 2023 Berliinis. Foto: Hannibal Hanschke / EPA / Scanpix

Olaf Scholzi juhitud Saksamaa valitsusele võib saada saatuslikult üks rumal riigi raamatupidamises tehtud viga, mille Saksamaa konstitutsioonikohtu hiljutine otsus käsib ära parandada.

Saksamaa valitsuskoalitsioonis on alates 2021. aastast pidanud koostööd tegema sotsiaaldemokraadid, rohelised ja tsentrist paremal asuvad vabad demokraadid (FDP). Nüüd selgus, et see kolmik on teinud 60 miljardi eurose valearvestuse ja küsimus on, kas sellisest prohmakast suudetakse ka ühiselt välja tulla.

Kõik sai alguse sellest, kui Olaf Scholz käis eelmise valitsuse rahandusministrina välja mõtte kanda 60 miljardit koroonapandeemia ajal kasutamata jäänud rahast kliimafondi ja uue valitsuse rahandusminister Christian Lindner (FDP) kirjutas sellele pärast valimisi Scholzi juhtimise all heauskselt alla, kirjeldas Der Spiegel toimunut ja lisas, et konstitutsioonikohtu otsuse järel on mõlemal tipp-poliitikul nüüd silmad häbi täis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles