VIDEO Leedu piiril üritati Valgevene režiimi eriüksuslaste abiga migrante läbi suruda (2)

Postimees
Copy
Leedu piiritara.
Leedu piiritara. Foto: Janis Laizans /Reuters / Scanpix

Leedu piiril tuvastati kaks kamuflaažirõivastes meest, kes lõhkusid piiritara ja tegid sellega teed ligi kümnele ebaseaduslikult riiki siseneda üritanud inimesele, vahendas Leedu rahvusringhääling. 

Leedu rahvusringhäälingu LRT uudisloos sisalduvast videost on näha, kuidas kaks sõjaväeriietes ja maski kandvat meest lõhuvad Leedu-Valgevene piiritara ning avavad sedasi ebaseaduslikele põgenikele pääsu Leetu, teatas Leedu piirivalveteenistus täna. 

Laupäeval tegid Puškai piiriületuspunkti lähedal katse Leetu siseneda kümme inimest, kellest ühel õnnestus piir ületada, ent kui Leedu piirivalve kohale jõudis, läks ta kiiresti Valgevenesse tagasi.

Leedu piirivalve on sel aastal tuvastanud 85 tahtlikku seadusvastast piiriületuse katset, mille käigus on lõhutud piiritara. Möödunud aastal oli selliseid juhtumeid 467.

Leedu piirivalve on tänavu takistanud Valgevenest Leedusse sisenemast 2473 migrandil. 2021. aasta 3. augustist on Leedu piirivalvel õigus ebaseaduslikult Valgevenest riiki tulnud inimesed tagasi saata. Sissesõidukeeld on antud sellega üle 21 800 rändajale.

Paljud põgenikud teevad katseid üha uuesti ja uuesti Leetu tulla, tõi LRT esile. Leedu piiri ääres on üleval kaasaegne järelevalvesüsteem, mis võimaldab piirivalvel kiiresti kõigile ebaseaduslikele piiriületuskatsetele reageerida. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles