Bloomberg: sõjalise abi nappus võib Ukraina läbirääkimistele sundida

BNS
Copy
Ukraina Rahvuskaardi 12. eriüksusbrigaadi Azov sõjaväelased annavad haubitsast LH-70 tuld Vene positsiooni pihta Donetski oblastis.
Ukraina Rahvuskaardi 12. eriüksusbrigaadi Azov sõjaväelased annavad haubitsast LH-70 tuld Vene positsiooni pihta Donetski oblastis. Foto: Alina Smutko / Reuters / Scanpix

Viimase aasta jooksul on Ukrainas rindejoon püsinud peaaegu muutumatuna, samas on Euroopa liitlastel muresid laskemoona tarnimisega ning USA näitab poliitilist väsimust sõjast, kirjutas portaal UNIAN.

Bloombergi arvates võib see kõik kokku anda Venemaa autoritaarsele presidendile Vladimir Putinile võimaluse. Eelkõige võib sõjalise abi puudumine sundida Ukraina nõustuma rahuläbirääkimistega nõrgalt positsioonilt, kuid halvimal juhul võib Vene vägi Ukraina kaitsest läbi murda ja siis ei ole Kremlil läbirääkimisteks üldse põhjust.

Märgitakse, et sellised ennustused hirmutavad väga Ida-Euroopa riikide juhte. Nad on veendunud, et kui Venemaa võidab, ei peatu ta Ukraina piiril. Samas on läänes jõude, kes ei saa sellest ohust aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles