RAKETIHIRMUS VEE ALLA Venemaa peab plaani ühendada Krimm enda külge rünnakualti silla asemel tunneliga

Postimees
Copy
Vene patrull-laev Kertši väinas Krimmi silla lähedal tänavu septembris.
Vene patrull-laev Kertši väinas Krimmi silla lähedal tänavu septembris. Foto: Konstantin Mihaltševski / Sputnik / Imago Images / Scanpix

Ukraina luureteenistuste andmeil on Venemaa ja Hiina valitsusega seotud ettevõtjad salamisi arutanud plaani ehitada okupeeritud Krimmi poolsaare ja Venemaa vahele merealune tunnel, mis pakuks Kiievi rünnakute eest kaitstud transporditeed, kirjutas ajaleht The Washington Post.

Lehe andmeil tõukuvad tunnelit puudutavad kõnelused, sealhulgas oktoobri lõpus peetud planeerimisarutelu, Venemaa üha kasvavast murest üle 18 kilomeetri pika Kertši silla julgeoleku pärast. Venemaale on see võtmetähtsusega logistikatee, kuid Ukraina on seda rünnanud kahel korral ning sild on endiselt haavatav rakettidele ja droonidele.

The Washington Postiga rääkinud USA ametnike ja inseneride sõnul on tunneli rajamine praeguse Krimmi silla lähikonda äärmiselt keeruline, maksaks miljardeid eurosid ning võtaks aastaid aega. Samuti pole sellist projekti üritatud kunagi ellu viia sõjatsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles