AK Burjaatia lahkumine jätab Venemaa tulevikus tuumarelvata

Andres Herkel
, toimetaja
Copy
Ukraina vägede koosseisus võitleb Venemaa agressiooni vastu Siberi pataljon, mis koosneb nii venelastest kui ka põlisrahvaste esindajatest, nende seas on ka burjaadi võitlejaid. Pildil Siberi pataljon õppustel Kiievi lähedal tänavu oktoobris.
Ukraina vägede koosseisus võitleb Venemaa agressiooni vastu Siberi pataljon, mis koosneb nii venelastest kui ka põlisrahvaste esindajatest, nende seas on ka burjaadi võitlejaid. Pildil Siberi pataljon õppustel Kiievi lähedal tänavu oktoobris. Foto: Sergey Dolzhenko/ epa/scanpix

Doržo Dugarov (44) on Burjaadi-Mongoli Demokraatliku Liikumise juht, kes sunniti 2016. aastal poliitilise tegevuse pärast kodumaalt lahkuma. Elab Soomes. Ta on õppinud infotehnoloogiat ja tibetoloogiat Ulan-Udes ning rahvusvahelisi suhteid Ulaanbaataris. Töötab IT-valdkonnas, samuti 3D disainerina. Abikaasa on leedulanna.

Dugarov töötas 2000ndate alguses naftafirmas Jukos, kus tekkisid suhted Mihhail Hodorkovskiga. 2005–2011 juhtis partei Jabloko noorteliikumist Burjaatias, juhtides ka mitmeid kohalikke proteste ebademokraatlike muudatuste vastu Venemaal.

Tema isa Batodalai Dugarov oli tuntud burjaadi kunstnik, Bidija Dandaroni õpilane ning dzogtšeni õpetuste järgija. Ema Dugarma Kimova on väljapaistev insener ja matemaatik. Vanavanaisa Dašitsirenei Aijuši oli XX sajandi alguses pärast Vene impeeriumi kokkuvarisemist iseseisva Burjaadi riigi minister ning põhiseaduse peamisi autoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles