Esimesed pantvangid pääsesid Hamasi küüsist

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Tel Avivi tänaval on suur sein piltidega inimestest, keda Hamas Gazas pantvangis hoiab. Fotot vahendati 24. novembril kõikjal lääne meedias lootusega, et fotodel olevatest inimestest vähemalt 13 on õhtuks tagasi oma lähedaste juures.
Tel Avivi tänaval on suur sein piltidega inimestest, keda Hamas Gazas pantvangis hoiab. Fotot vahendati 24. novembril kõikjal lääne meedias lootusega, et fotodel olevatest inimestest vähemalt 13 on õhtuks tagasi oma lähedaste juures. Foto: Abir Sultan/epa/Scanpix

VÄLISMAA. Palestiina äärmusrühmitus Hamas vabastas eile 13 Iisraeli, kümme Tai ja ühe Filipiini kodakondsusega pantvangi. Eile hommikul hakkas kehtima nelja päeva pikkune Iisraeli ja Hamasi vaheline vaherahu – tegemist on esimese hingetõmbepausiga seitse nädalat kestnud sõjas.

Vahetult pärast kella 16 teatasid Tai ametivõimud, et Hamas on vabastanud üle kümne Tai kodaniku, 32 minutit hiljem vahendas rahvusvaheline meedia, et Punase Risti kiirabiautodes hakkasid Gazast Egiptusesse liikuma ka 13 Hamasi röövitud iisraellast ning sel hetkel teatati nende pääsemisest ka nende lähedastele, kirjeldas BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles