Soome kirjanik: palvetan, et Eesti ei sulgeks piiri Venemaaga, muidu muutub olukord väljapääsmatuks (22)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Zinaida Lindeni ema on 87-aastane. Ta oli polütehnilise instituudi õpetaja, kuid on nüüd haige ja vajab pidevat hoolt.
Zinaida Lindeni ema on 87-aastane. Ta oli polütehnilise instituudi õpetaja, kuid on nüüd haige ja vajab pidevat hoolt. Foto: Erakogu

Soome on enamiku oma kontrollpunktidest juba sulgenud. Kui me selle vestluse salvestasime, olid neist avatud neli, kuid tänaseks on jäänud vaid üks. Lahendus on seni ajutine, kuid keegi ei tea, kui kaua isolatsioon kestab. Riigis elab palju venemaalasi ja Venemaa päritolu Soome kodanikke, kellele piiriületamise võimaluste kadumine tähendab tõsiseid probleeme.

Zinaida Linden on kirjanik, publitsist, mitme Soome preemia laureaat. Ta on ka Soome kodanik ja elanud riigis üle 30 aasta. Zinaida eakas ema jäi Vene Föderatsiooni ning vajab ööpäevaringset hoolt ja järelevalvet. Ema on vaatamata tema vanusele ja tervislikule seisundile võimatu Soome viia ning nüüd on Venemaale pääsemine äärmiselt keeruline.

«Käisin oktoobris Venemaal ja naasin hiljuti. Mu ema on 87-aastane, praegu on tema juures kogu aeg hooldaja,» rääkis Zinaida. «Niisugune olukord pole aga sugugi üksikjuhtum. Mul on tuttavaid Rootsis, kellel samuti ema või isa on üksinda Venemaal. Üks mu sõbratar on praegu seal, sest tema 88-aastane isa elab Venemaal.»

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles