ÜLEVAADE Venemaa üritab abordikeeldudega iivet tõsta

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Vene õigueusukiriku ülemvaimulik patriarh Kirill kutsus üles rakendama abordikeeldu föderaalsel tasandil.
Vene õigueusukiriku ülemvaimulik patriarh Kirill kutsus üles rakendama abordikeeldu föderaalsel tasandil. Foto: Sergei Vlassov/AP/Scanpix

Vene oblastivõimud ja mõned okupeeritud Ukraina piirkonnad on hakanud piirama ligipääsu abordile, nähes meetmes lahendust Venemaa iibeprobleemile.

Seda, et Venemaal on iibeprobleem, tunnistas ka Vene õigeusu kiriku juht patriarh Kirill möödunud nädalal õigeusu kiriku sotsiaalteenuste kongressil kõneldes.

«Venemaal eksisteerib tõepoolest elanikkonna probleem. Suur riik, aga elanikke ei ole kindlasti piisavalt. Majandusest rääkimata...» ütles Kirill. «Tõepoolest, meil on vaja rohkem inimesi, tegu on ilmselge faktiga, mida teadvustavad kõik – nii poliitikud kui ka sotsioloogid. Aga elanikkonna kasvatamiseks peab keegi tegema tõsist tööd.»

Kirill avaldas tunnustust mõne regiooni algatusele abort keelustada, kutsudes üles rakendama seda ka föderaalsel tasandil. «Elanikkonda saab suurendada justkui võlukeppi viibutades. Kui me selle probleemi lahendame, kui me õpime veenma naisi abordist taganema, hakkab statistika kohe paranema,» arvas patriarh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles