KAS ZELENSKÕI TOOL KÕIGUB? Ukraina presidendivalimiste korraldamise vaidlus tõmbab tuure üles (2)

Copy
Ukraina toonane presidendikandidaat Volodõmõr Zelenskõi koos abikaasa ja oma meeskonnaga 2019. aasta valimiskampaania üritusel Kiievi olümpiastaadionil.
Ukraina toonane presidendikandidaat Volodõmõr Zelenskõi koos abikaasa ja oma meeskonnaga 2019. aasta valimiskampaania üritusel Kiievi olümpiastaadionil. Foto: Sergei Supinsky / AFP / Scanpix

Ukrainas käib vaidlus, kas 2024. aasta märtsis tulevad korralised presidendivalimised ja kas neid saab Ukrainas korraldada. 

2022. aastast on kõik valimised Ukrainas jäänud ära, sest erakorralises sõjaseisukorras riigil ei ole võimalik valimisi demokraatlikult läbi viia. 

Ukrainas väljakuulutatud sõjaseisukorras oleks valimiste korraldamine kallis ja ohtlik, kuna hääletamisõigus tuleb tagada kõigile. See tähendaks valimiste korraldamise puhul, et hääletamiskastid peaksid jõudma kõikjale Ukraina rindele ning varjenditesse. Samamoodi peaks kõigile valimisõiguslikele ukrainlastele olema kättesaadav informatsioon valikute kohta, mis tähendaks kampaanias vahendatavate sõnumite kättesaadavust, aga ka aega presidendikandidaatide ideede läbitöötamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles